Beetroot cake


Zdravím po dlhom čase, dnes som si pripravila recept na cviklovú tortu. Znie to hrôzostrašne, viem, ale chutí ozaj výborne. Stačí tomu dať šancu. Pôvodne to mala byť red velvet torta ale ako vidíte, farba sa z toho nejako vypiekla, nevadí. Dúfam, že recept niekto vyskúša a ak áno, tak dajte vedieť :)

BEETROOT CAKE

1ks: 275 cal, Fats: 9,4; Protein: 10; Carbs: 36,2; Sugars: 19,1; Fiber: 1,5

CESTO:

  • 85g palmarínu
  • 25g masla
  • 90g trstinového cukru
Vyšľaháme do peny, pridáme 2 vajcia
  • 1 veľkú cviklu (moja mala vyše pol kila)
  • 250ml cmaru
Rozmixujeme a pridáme postupne k maslu (pozor aby ste nezababrali všetko okolo na červeno ako ja)
  • 180g hladkej múky
  • 70g čirokovej múky
  • kypriaci prášok (pridáme aj lyžičku sódy s balsamicom)
Upečieme si 3 cestá

KRÉM:

  • 25g zlatého klasu
  • 80ml mlieka
  • voda
Z ingrediencií uvaríme hustý puding, ktorý pridáme do:
  • 250g tvarohu
  • 400g cream cheesu
  • 20ml javorového sirupu
  • 20ml carefree syrup: caramel
  • voliteľné: stevia, flavdrops
Hotové pláty cesta potrieme 20g džemu a rozdelíme na ne krém. Vrch dozdobíme 3 oreo sušienkami, ktoré rozdelíme na 12ks.

Komentáre